Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek hakkında çıkan iddiaları yalanladı. Bakanlık, Şimşek’in adı geçen aracı kurumla hiçbir ticari bağı olmadığını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir gazetede yayımlanan köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında yer alan iddialara ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Bakanlık, köşe yazısında adı geçen bir kişinin dilekçesinde başka bir şahsa atfettiği sözlere dayanarak Bakan Şimşek hakkında gerçek dışı imalarda bulunulduğunu belirtti. Açıklamada, Bakan Şimşek’in adı geçen aracı kurumla veya bu kurumun yöneticileriyle kamu görevi öncesinde veya sonrasında herhangi bir iş ilişkisi, ortaklığı ya da ticari bağı olmadığı kesin bir dille ifade edildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2000-2007 yılları arasında Merrill Lynch’in araştırma biriminde görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, bu pozisyonun herhangi bir kurumla ticari ilişki kurma veya iş verme yetkisi içermediği belirtildi. Küresel bir banka olan Merrill Lynch’in Türkiye’deki birçok aracı kurumla kurumsal düzeyde çalışmış olmasının, Bakan Şimşek ile herhangi bir kişi arasında iş ilişkisi bulunduğu anlamına gelmediği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, bir kişinin kendisine itibar veya nüfuz izlenimi kazandırmak amacıyla Bakan Şimşek’in adını kullandığı iddiasının, Bakan ile herhangi bir ilişki bulunduğunu göstermeyeceği, böyle bir durumun varlığı halinde sorumluluğun ilgili kişiye ait olacağı ifade edildi. Bakanlık, gerçek dışı iddialara karşı hukuki haklarının saklı olduğunu kamuoyuna duyurdu.
Reklam & İşbirliği : [email protected]