İran, ABD yaptırımlarına misilleme olarak Kuveyt, Ürdün ve Bahreyn’deki ABD üslerine füze ve İHA saldırıları düzenledi. Devrim Muhafızları, bölgedeki gerilimin tırmandığını duyurdu.
ABD’nin İran’a yönelik devam eden yaptırımları ve deniz ablukasının ardından İran, Kuveyt, Ürdün ve Bahreyn’deki ABD üslerine füze ve insansız hava aracı saldırıları gerçekleştirdi. Devrim Muhafızları, saldırıların ABD’nin İran’a yönelik önceki hava harekatına misilleme olduğunu duyurdu.
İran Devrim Muhafızları, Kuveyt’teki ABD askeri tesislerini hedef alan saldırıda uydu haberleşme merkezini, füze ve hava savunma radarlarını, Patriot hava savunma kompleksini ve HIMARS füze rampalarını vurduğunu iddia etti. Kuveyt halkına yönelik 14 numaralı bildiride, saldırının ‘Nasr-2’ operasyonunun altıncı dalgası kapsamında gerçekleştiği belirtildi.
Ürdün’ün Ezrak bölgesindeki ABD üssüne yönelik saldırıda ise F-15, F-16 ve F-35 savaş uçaklarına ait hangarların ve MQ-9 stratejik insansız hava araçlarının hedef alındığı öne sürüldü. Bu saldırı, ‘Ya Allah Ya Allah Ya Allah’ parolasıyla gerçekleştirildi ve IRGC Hava-Uzay Kuvvetleri unsurları tarafından yapıldığı bildirildi.
Devrim Muhafızları, Bahreyn’deki ABD 5. Filosu’na ait tesisleri hedef alan bir saldırı daha düzenlediğini açıkladı. 12 numaralı bildiride, ‘Ya Ali bin Ebu Talib’ parolasıyla gerçekleştirilen operasyonda NSI yönetim merkezi, komuta kontrol merkezi, askeri teçhizat depoları ve yakıt tanklarının imha edildiği iddia edildi.
İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki deniz unsurlarıyla Hürmüz Boğazı’nı kontrol etme çabalarına tepki göstererek, bölgenin petrol ve doğal gaz ihracatının ‘herkes için olacağını ya da hiç kimse için olmayacağını’ belirtti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]