SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul19° Bulutlu1:11AKŞAM'AKALAN SÜRE
Eğitim

Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu ilk toplantısını Düzce’de gerçekleştirdi. Rektör Sözbir başarıları paylaştı, kurulun amacı ve rolü belirlendi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu, ilk toplantısını Düzce’de gerçekleştirdi. Toplantıya Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, rektör yardımcıları, genel sekreter, kamu kurumları, sanayi ve iş dünyası temsilcileri ile akademisyenler de yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, üniversitenin eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve uluslararasılaşma alanlarındaki başarılarını aktardı. Sözbir, uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi, araştırma altyapısının geliştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliklerinin önemini vurguladı.

Danışma Kurulu’nun Amaç ve Rolü Belirlendi

Toplantıda, Düzce Üniversitesi Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Serap Bayram, Danışma Kurulu Yönergesi çerçevesinde kurulun amacı, çalışma esasları ve kalite güvence sistemindeki rolü hakkında bir sunum yaptı. Bayram, kurulun işleyişine dair detayları katılımcılarla paylaştı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, danışma kurullarının kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerindeki stratejik önemine dikkat çekti. Özölçer, üniversitelerin bulundukları şehirlere sağladığı toplumsal katkının da bir başarı göstergesi olduğunu belirtti.

Görüş ve öneriler bölümünde, kamu kurumları ve sektör temsilcileri üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin kişisel gelişimlerinin desteklenmesi konularında değerlendirmelerde bulundu. Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koç da mikro yeterlilikler ve kalite yönetim sistemleri üzerine paylaşımlarda bulundu.

Toplantının sonunda Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, üniversite, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarının iş birliğinin Düzce’nin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Benzer Haberler

Tümü
ÖSYM İstanbul Sınavlarını Erteledi Valilik Kararı Etkili Oldu
ÖSYM İstanbul Sınavlarını Erteledi Valilik Kararı Etkili Oldu
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Yağış Nedeniyle
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Yağış Nedeniyle
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Valilik Kararıyla Ertelendi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Valilik Kararıyla Ertelendi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Erteledi
Başakşehir Okul Saldırganı: ‘Türkiye ve Dünya Beni Tanısın İstiyordum’
Başakşehir Okul Saldırganı: ‘Türkiye ve Dünya Beni Tanısın İstiyordum’
Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER AYAZ 'da saklıdır.