SON GELİŞME
--:--:--

Venezuela’da İki Büyük Deprem Can Kaybı ve Olağanüstü Hal

Venezuela’da 7.5 ve 7.2 büyüklüğünde iki depremde 164 kişi hayatını kaybetti, 971 kişi yaralandı. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Venezuela’da İki Büyük Deprem Can Kaybı ve Olağanüstü Hal

Venezuela, Yaracuy eyaletinde 7.5 ve 7.2 büyüklüğünde iki yıkıcı depremle sarsıldı. Peş peşe meydana gelen sarsıntılarda son bilgilere göre 164 kişi hayatını kaybetti, 971 kişi yaralandı. Ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilirken, çok sayıda bina çöktü ve altyapıda ciddi hasarlar oluştu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) açıklamasına göre, ilk deprem Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusunda 7.5 büyüklüğünde kaydedildi. İkinci sarsıntı ise aynı eyaletteki San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusunda 7.2 büyüklüğünde meydana geldi. Bu iki deprem, 39 saniye arayla gerçekleşti ve derinlikleri sırasıyla 10 ve 21.9 kilometre olarak belirlendi.

Olağanüstü Hal ve Hasar Bilançosu

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, depremlerin ardından ulusal çapta olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Rodriguez, okulların tatil edildiğini ve zorunlu olmayan tüm faaliyetlerin askıya alındığını belirtti. Hasar gören yapıların acilen denetlenmesi talimatını verdi.

İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, depremlerin Trujillo, Yaracuy, Carabobo, Aragua, Miranda, Karakas ve La Guaira eyaletlerinde şiddetli şekilde hissedildiğini aktardı. Başkent Karakas’ta binaların çöktüğünü, Uluslararası Maiquetia Havalimanı’nın tavanının da zarar gördüğünü ve tüm uçuşların iptal edildiğini bildirdi.

Bakan Cabello, artçı sarsıntı riski nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalmamaları uyarısında bulundu. Venezuela basınında çıkan haberlere göre, yıkım yaşanan bölgelere çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bazı kentlerde internet altyapısının çökmesi nedeniyle can ve mal kaybının tam olarak belirlenemediği ifade edildi.

Uluslararası Destek Teklifleri

Delcy Rodriguez, depremlerin ardından dayanışma mesajları ileten ABD, Panama, Katar, Ekvador, Kolombiya, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika hükümetlerine teşekkür etti. Birleşmiş Milletler ve çok taraflı finans kuruluşlarına da şükranlarını sundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı. Trump, yaşanan sarsıntıların “devasa boyutlarda” olduğunu ve “ciddi sayıda can kaybı” bulunduğunu belirterek, ABD hükümetinin tüm kurumlarına hızlıca harekete geçme talimatı verdiğini duyurdu.

Benzer Haberler
İsrail Ordusu Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyini Hava ve Topçu Saldırılarıyla Hedef Aldı
İsrail Ordusu Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyini Hava ve Topçu Saldırılarıyla Hedef Aldı
Macron Ukrayna’ya Hava Savunma Füzesi Gönderecek
Macron Ukrayna’ya Hava Savunma Füzesi Gönderecek
Trump Kim Jong Un ile İyi Anlaştıklarını Söyledi
Trump Kim Jong Un ile İyi Anlaştıklarını Söyledi
Suriye İsrail ile Temasları Kesti Şeybani’den Tarihi Fırsat Çağrısı
Suriye İsrail ile Temasları Kesti Şeybani’den Tarihi Fırsat Çağrısı
Türkiye’nin Deniz Parkı Hamlesi Yunanistan’da Tartışma Yarattı Miçotakis’e Muhalefetten Tepki
Türkiye’nin Deniz Parkı Hamlesi Yunanistan’da Tartışma Yarattı Miçotakis’e Muhalefetten Tepki
Trump’ın Ankara’dan Ayrılışında Füze Tehdidi Nedeniyle Gizli Uçak Değişikliği
Trump’ın Ankara’dan Ayrılışında Füze Tehdidi Nedeniyle Gizli Uçak Değişikliği
Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER AYAZ 'da saklıdır.