SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul14° Az bulutlu5:43İMSAK'AKALAN SÜRE
Dünya

Venezuela’da İki Büyük Deprem Can Kaybı ve Olağanüstü Hal

Venezuela’da 7.5 ve 7.2 büyüklüğünde iki depremde 164 kişi hayatını kaybetti, 971 kişi yaralandı. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Venezuela’da İki Büyük Deprem Can Kaybı ve Olağanüstü Hal

Venezuela, Yaracuy eyaletinde 7.5 ve 7.2 büyüklüğünde iki yıkıcı depremle sarsıldı. Peş peşe meydana gelen sarsıntılarda son bilgilere göre 164 kişi hayatını kaybetti, 971 kişi yaralandı. Ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilirken, çok sayıda bina çöktü ve altyapıda ciddi hasarlar oluştu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) açıklamasına göre, ilk deprem Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusunda 7.5 büyüklüğünde kaydedildi. İkinci sarsıntı ise aynı eyaletteki San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusunda 7.2 büyüklüğünde meydana geldi. Bu iki deprem, 39 saniye arayla gerçekleşti ve derinlikleri sırasıyla 10 ve 21.9 kilometre olarak belirlendi.

Olağanüstü Hal ve Hasar Bilançosu

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, depremlerin ardından ulusal çapta olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Rodriguez, okulların tatil edildiğini ve zorunlu olmayan tüm faaliyetlerin askıya alındığını belirtti. Hasar gören yapıların acilen denetlenmesi talimatını verdi.

İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, depremlerin Trujillo, Yaracuy, Carabobo, Aragua, Miranda, Karakas ve La Guaira eyaletlerinde şiddetli şekilde hissedildiğini aktardı. Başkent Karakas’ta binaların çöktüğünü, Uluslararası Maiquetia Havalimanı’nın tavanının da zarar gördüğünü ve tüm uçuşların iptal edildiğini bildirdi.

Bakan Cabello, artçı sarsıntı riski nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalmamaları uyarısında bulundu. Venezuela basınında çıkan haberlere göre, yıkım yaşanan bölgelere çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bazı kentlerde internet altyapısının çökmesi nedeniyle can ve mal kaybının tam olarak belirlenemediği ifade edildi.

Uluslararası Destek Teklifleri

Delcy Rodriguez, depremlerin ardından dayanışma mesajları ileten ABD, Panama, Katar, Ekvador, Kolombiya, Birleşik Krallık, Brezilya ve Meksika hükümetlerine teşekkür etti. Birleşmiş Milletler ve çok taraflı finans kuruluşlarına da şükranlarını sundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı. Trump, yaşanan sarsıntıların “devasa boyutlarda” olduğunu ve “ciddi sayıda can kaybı” bulunduğunu belirterek, ABD hükümetinin tüm kurumlarına hızlıca harekete geçme talimatı verdiğini duyurdu.

Benzer Haberler

Tümü
Fransa’da İçişleri Bakanı Laurent Nunez İstifasını Sundu Cumhurbaşkanı Macron Reddetti
Fransa’da İçişleri Bakanı Laurent Nunez İstifasını Sundu Cumhurbaşkanı Macron Reddetti
Yemen Ordusu: 512 Husi Milis Etkisiz Hale Getirildi, 330’dan Fazla Araç İmha Edildi
Yemen Ordusu: 512 Husi Milis Etkisiz Hale Getirildi, 330’dan Fazla Araç İmha Edildi
Fransa’da Tarihi Belediye Binası Yandı Protestolar Şiddetlendi Yüzlerce Gözaltı Var
Fransa’da Tarihi Belediye Binası Yandı Protestolar Şiddetlendi Yüzlerce Gözaltı Var
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ABD’ye Çağrı Yaptı: Diyalog Mantık Çerçevesinde Olmalı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ABD’ye Çağrı Yaptı: Diyalog Mantık Çerçevesinde Olmalı
Tel Aviv uçağında bomba alarmı Savaş uçağı eşliğinde acil iniş
Tel Aviv uçağında bomba alarmı Savaş uçağı eşliğinde acil iniş
İran’dan ABD’ye Yanıt 7 Şartın Bazıları Kabul Edildi Ama Yetersiz Bulundu
İran’dan ABD’ye Yanıt 7 Şartın Bazıları Kabul Edildi Ama Yetersiz Bulundu
Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER AYAZ 'da saklıdır.