İstanbul’da yarın yapılacak LGS sınavı öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. 192 bin 422 öğrenci, 615 okulda sınava girecek. MEB tarafından kumanya ve su desteği de sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sınav öncesi İstanbul’daki tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Sınava il genelinde 192 bin 422 öğrenci katılacak.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavın Türkiye saati ile birinci oturumunun 09.30’da, ikinci oturumunun ise 11.30’da başlayacağını duyurdu. Sınav, İstanbul’daki 39 ilçede toplam 615 okulda, 13 bin 23 salonda yapılacak. Yaklaşık 28 bin öğretmen, sınav görevlisi olarak yer alacak.
Sınavın güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda tüm planlamalar yapıldı. Okul ve salon düzenlemeleri, öğrenci yönlendirmeleri ve güvenlik önlemleri ilçe milli eğitim müdürlükleri ve emniyet birimleriyle koordineli olarak yürütüldü.
MEB’in desteğiyle sınav günü öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kumanya ve su dağıtımı organize edildi. Talep eden 169 bin 167 öğrenciye kumanya dağıtılması planlanırken, 175 bin kumanya temin edildi. Ayrıca, tüm öğrencilere verilmek üzere 197 bin şişe su hazırlandı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sınavla ilgili öğrencilere seslenerek, bu sınavın bir basamak olduğunu ve öğrencilerin değerini ölçmediğini belirtti. Yentür, karakterin, gayretin ve inancın önemine vurgu yaptı. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında, 3 bin 505 özel gereksinimli öğrenci tek kişilik salonlarda, 37 öğrenci ise hastanede sınava girecek.
Yentür, veli ve öğretmenlere de çocuklarına verdikleri destek için teşekkür ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi. Sınav sürecinde görev alan tüm personele de kolaylıklar temenni etti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]