ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Başkan Trump’ın 7-8 Temmuz’da Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi’ne katılacağını duyurdu. Zirvede İttifak için ‘önemli değişiklikler’ masaya yatırılacak.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Başkan Donald Trump’ın 7-8 Temmuz’da Türkiye’nin başkenti Ankara’da düzenlenecek NATO Devlet Başkanları Toplantısı’na bizzat katılacağını açıkladı. Rubio, bu zirvenin NATO tarihinin en önemli toplantılarından biri olacağını belirtti.
Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde açıklamalarda bulunan Rubio, Başkan Trump’ın NATO zirvesine katılımını teyit etti. Rubio, Ankara’da yapılacak toplantının, İttifak’ın geleceği açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Zirvede, NATO’nun mevcut yapısında yapılması gereken ‘önemli değişiklikler’ ele alınacak.
Rubio, ABD’nin NATO’nun bir üyesi olarak İttifak’ın güçlenmesi için çalıştığını ifade etti. Ankara’daki toplantıda, düzeltilmesi gereken bazı konuların görüşüleceğini ve çözüm yolları aranacağını sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]