Hakan Fidan ve Ahmed Şara’dan Ortak Açıklama
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye’deki yeni yönetim lideri Ahmed eş-Şara ile bir araya geldi. İkilinin yaptığı ortak açıklamada, Suriyelilerin hakları ve ülkenin geleceği için işbirliği vurgulandı.
Suriye’nin Yeniden İnşası ve Türkiye’nin Taahhütleri
Fidan, Suriye’nin yeniden inşası sürecinde Türkiye’nin desteğini belirtti. Ülkenin güvenliği, özgürlüğü ve refahı için adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin kurumların yeniden yapılanması konusunda tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu ve yeni Suriye’nin oluşumunda destek olacaklarını açıkladı.
PKK/YPG ve Suriye’nin Geleceği
Fidan, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’de olmaması gerektiğini ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı. Yeni yönetimin bu konuda aldığı kararları desteklediğini belirtti ve uluslararası toplumun bu süreçte aktif olması gerektiğini vurguladı.
İsrail ve Bölgesel Güvenlik
Fidan, İsrail’in Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini ve uluslararası toplumun bu konuda tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Bölgesel güvenliğin korunması ve Suriye’nin istikrarı için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Suriye’nin Geleceği ve Umutlar
Fidan, Suriye’nin yeniden inşası sürecinde umut dolu bir geleceğe işaret etti. Suriyelilerin haklı mücadelesine desteklerini yineledi ve ülkenin barış içinde yaşayan, adaletin sağlandığı bir geleceğe kavuşması için çaba göstereceklerini söyledi.
Bu önemli ziyaret ve açıklamalar, Türkiye’nin Suriye’ye verdiği destek ve bölgedeki istikrar için atılan adımlar açısından dikkat çekici bir gelişmeyi temsil ediyor.