Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Anıtkabir’de Başladı
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü için Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.
Tören, Saygı Duruşu ve İmza
Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı. Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine **ay yıldız motifli çelenk** bıraktı ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Erdoğan ve protokoldeki devlet erkanı Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Erdoğan’ın Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümü için duygusal bir mesaj bıraktı. Erdoğan, Atatürk’e hitaben, “bugün bizlere emanetiniz olan milletimizin en büyük eseri” dedi ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ayrıca, ülkenin güvenliği için alınan tedbirler ve birlik beraberlik ruhu üzerinde durdu.
Anıtkabir ziyareti ve devlet töreninin ardından, Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.