Kütahya Haberler Haber Ayaz

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmir’de Denizin Rengindeki Değişim Şaşırttı

İzmir’de Denizin Rengindeki Değişim Şaşırttı

haberci haberci -
106 0

İki Farklı İlçede Deniz Rengi Değişti

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda denizin rengi yeşile, Balçova ilçesindeki Çakalburnu Dalyanı mevkisinde ise kahverengiye büründü. Bu renk değişimi çevreye kötü koku yayılmasına neden oldu.

Plankton Patlamaları ve Kirlilik Etkisi

TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi ve Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, artan sıcaklığın etkisiyle İzmir Körfezi’nde meydana gelen renk değişimini plankton patlamaları ve kirlilik ile açıkladı. Prof. Dr. Yaşar, son yıllarda özellikle derelerin betonlanması ve arıtma tesislerinin kapanmasıyla körfezdeki kirliliğin arttığını belirtti.

Geçmiş Dönemlerdeki Mücadele ve Günümüz Durumu

Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde deniz kirliliği ile mücadele edildiğini ancak sonraki dönemlerde bu mücadelenin yetersiz kaldığını vurgulayan Prof. Dr. Yaşar, kirliliğin artmasıyla birlikte deniz ekosisteminde ciddi problemler yaşandığını ifade etti. Prof. Dr. Yaşar, körfezin temizlenmesi ve derelerin betonlarının kırılması gerektiğini vurgulayarak, doğal dengeyi yeniden sağlamanın önemine dikkat çekti.

İzmir’de yaşanan deniz rengindeki değişim, çevre bilincinin artırılması ve kirliliğin önlenmesi adına önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Bu durum, bölgedeki deniz ekosisteminin korunması için acil tedbirler alınması gerekliliğini gösteriyor.

İlgili Yazılar

youwin giriş  betwinner üyelik  onebahi melbet giriş