İstanbul’da yarın yapılacak LGS sınavı öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. 192 bin 422 öğrenci 615 okulda sınava girecek. Lojistik destekler ve güvenlik önlemleri alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı için İstanbul’daki hazırlıklar tamamlandı. Sınav, yarın Türkiye saati ile 09.30 ve 11.30’da iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İstanbul genelinde 615 okulda, 13 bin 23 salonda 192 bin 422 öğrenci sınava girecek.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavın huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılması için tüm süreçleri titizlikle planladığını duyurdu. Yaklaşık 28 bin öğretmenin görev alacağı sınavda, okul ve salon düzenlemeleri, öğrenci yönlendirmeleri ile güvenlik önlemleri ilçe milli eğitim müdürlükleri ve emniyet birimleriyle koordine edildi. Öğrencilerin temel ihtiyaçları için de kapsamlı bir lojistik çalışma yürütüldü. Sınava girecek öğrencilere 175 bin kumanya ve 197 bin şişe su temin edildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sınava girecek öğrencilere yönelik mesajında LGS’nin uzun süreli bir emeğin önemli bir adımı olduğunu belirtti. Yentür, öğrencilere güvendiğini ve sınavın sadece bir basamak olduğunu vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında 3 bin 505 özel gereksinimli öğrencinin tek kişilik salonlarda, 37 öğrencinin ise hastanede sınava gireceğini kaydetti. Yentür, velilere ve öğretmenlere de çocuklarına verdikleri destek için teşekkür etti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]