Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yükselişle başlarken, küresel piyasalarda ABD-İran uzlaşı beklentileri iyimserlik yarattı.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe 13.889,42 puandan başladı. Endeks, açılışta önceki kapanışa göre 81,22 puan ve yüzde 0,59’luk bir artış kaydetti.
Cuma gününü yüzde 4,89’luk bir yükselişle 13.808,20 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, bugünkü açılışta da ivmesini sürdürdü. Bankacılık endeksi yüzde 0,76, holding endeksi ise yüzde 0,65 oranında değer kazandı.
Bugün Borsa İstanbul’da en çok kazandıran sektör endeksi yüzde 3 ile ulaştırma oldu. Kimya, petrol ve plastik sektörü ise yüzde 0,77 ile en çok gerileyen sektör olarak kayıtlara geçti. Küresel piyasalarda ise ABD ve İran arasındaki diplomatik gelişmelerin olumlu yansıması gözlendi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran ile müzakerelerin yapıcı ilerlediğini ve aceleci davranılmayacağını belirtmesi, piyasalarda iyimserliği artırdı. Beyaz Saray’ın anlaşma için iyi bir noktada olunduğu yönündeki açıklamaları ve New York Times’ın Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması konusunda uzlaşı iddiası, petrol arzının kesintisiz sürdürülmesi beklentilerini güçlendirdi.
Bugün ABD ve İngiltere gibi bazı önemli borsalar resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi takip edilecek.
Analistler, BIST 100 endeksi için teknik olarak 13.900 ve 14.000 seviyelerinin direnç, 13.700 ve 13.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]