Husiler, ABD’nin İran limanlarına yönelik olası bir saldırısına karşı askeri olarak hazır olduklarını duyurdu. Trump’ın saldırıyı erteleme kararı sonrası bölgede tansiyon sürüyor.
Husilerin askeri sözcüsü, ABD’nin İran limanlarına yönelik abluka uyguladığını ve bunun küresel ekonomiyi etkilediğini belirtti. Sözcü, ABD Başkanı Donald Trump’ın önceliğinin İsrail’e hizmet etmek olduğunu savunarak, Washington yönetiminin yeni bir gerilim hazırlığında olduğuna dair işaretler olduğunu ifade etti.
İran’a yönelik olası bir askeri tırmanışın bölge genelinde ciddi sonuçlar doğuracağını belirten Husi sözcüsü, “Askeri düzeyde tüm gelişmelere hazırız.” açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin talebi üzerine İran’a yönelik planlanan askeri saldırının ertelendiğini duyurmuştu. Trump, saldırının ertelenme sebebine dair detay vermedi.
İran lideri Mücteba Hamaney ise ABD’nin yeni savaş tehdidine karşı, “Savaş durumunun devamı halinde başka cepheler açılacak.” şeklinde konuştu. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun yükseldiğini gösteriyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]