Bakan Kurum, Hatay’da Yapılan Çalışmaları İnceledi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. Daha sonra Atatürk Caddesi’ndeki şantiye alanında incelemelerde bulunan Kurum, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar İçin Gece Gündüz Çalışacaklarının Sözünü Verdi Depremlerde yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Bakan Kurum, deprem bölgesinde…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. Daha sonra Atatürk Caddesi’ndeki şantiye alanında incelemelerde bulunan Kurum, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Depremlerde yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Bakan Kurum, deprem bölgesinde kaybedecek tek bir saniyelerinin olmadığını vurgulayarak, tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte vatandaşlar için yapılması gereken çalışmaları gece gündüz sürdüreceklerinin sözünü bir kez daha teyit etti.
Bakan Kurum, göreve başladıkları günden itibaren önceliklerinin deprem bölgesi olduğunu belirterek, 200 bin ekip arkadaşıyla birlikte sahada vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve deprem bölgesinde çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.
Hatay’da şu ana kadar 76 bin evin vatandaşlara teslim edildiğini ve 2025 yılına kadar deprem bölgelerindeki evsiz vatandaş kalmaması hedeflendiğini açıklayan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade etti.
Rezerv dönüşüm alanlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kurum, bu alanlarda yaşayan vatandaşların dışında kimsenin yerleştirilmeyeceğini vurgulayarak, eski demografik yapının devam etmesi gerektiğini belirtti.
Kurum, AFAD’ta hak sahibi olan vatandaşlarla rezerv dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerine aynı hakları sunacaklarını ve milletin mağduriyet yaşamaması için gereken kararların alındığını söyledi.
Bakan Kurum, Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini ancak birlikte hareket ederek bu süreçlerin üstesinden geleceklerine inandıklarını belirtti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]