Kütahya Haberler Haber Ayaz

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sıcaklar ne zaman başlayacak

Sıcaklar ne zaman başlayacak

admin admin -
18 0

Geçtiğimiz hafta aşırı sıcaklar ülke genelinde etkili oldu. Hafta ortasında 40’lı derecelerin üstünü gören hava sıcaklıkları cuma gününden itibaren 8-12 derece düşerek mevsim normallerine geldi.

Bu hafta sıcak hava dalgası geri dönüyor. Türkiye yazın en sıcak günlerini, “eyyam-ı bahur” olarak adlandırılan dönemi yaşayacak.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor. Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye’nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren aşırı sıcakların başlaycağını söyleyen NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, “Yeni bir sıcak dalgasının bu hafta etkili olması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren 4-5 gün sürecek.” açıklamasında bulundu.

Perşembe gününden itibaren aşırı sıcakların tüm yurtta etkili olacağını söyleyen Çalışkan, “Cumsrtesi günü Batı bölgelerde etkisini kaybederken Anadolu’da salıya kadar etetkili olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir