Yaprak Porselen Kullanım Süresi
Diş tedavisinde yaprak porselen kullanım süresi, genellikle birkaç yıldan çok daha uzun sürebilir. Yaprak porselenler, diş doktorları tarafından dişleri korumak için güçlendirilmiş olan dişlerin üstüne dökülerek uygulanır ve iyi bakım koşulları altında, bu maddeden üretilen tüm koruyucu ürünlerin, kullanım süresi ömür boyu sürebilir. Yaprak porselenlerin ömür süresi, uygulama tekniğine, kullanılan kaliteye ve dişin temizlik koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Yaprak Porselen Uygulaması Nasıl Yapılır?
Yaprak porselen uygulaması, dişlerin sıkışmış veya çukurlarının doldurulmasından sonra aynı zamanda estetik doldurma için kullanılan bir tekniktir. Dişin üzerine bir kalıp alınır ve bu kalıptan özel olarak üretilen porselen bir taşıyıcıya konur. Sonra, bu taşıyıcıya özel olarak üretilen porselen yapraklar yerleştirilir ve bu yaprakların yerleşimini estetik olarak güzelleştirmek için dişin üzerinde işlem yapılır. Son olarak, porselen yapraklar dişin üzerine uygulanır ve ısıtılarak sertleştirilir.
Yaprak Porselen Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Yaprak porselen dişler, diş hekiminin uyguladığı sağlık tedbirleri ile birlikte uzun yıllar kullanılabilecek olan, kaliteli bir diş sağlığı çözümüdür. Ancak, bu tedbirlerin alınması gereken önlemler mevcuttur. Sert kabuklu yiyeceklerin bu dişlerle kırılmaması için, gıdaların dilimlenerek yemek gerekir. Elastik ve esnek yapısı olan gıdalar ısırılarak veya kopartılarak yemek yerine dilimleyerek yemek gerekir. Yaprak porselen dişler düzenli bir biçimde fırçalanmalı ve diş ipi ile temizlenmelidir. Ayrıca, yaprak porselen kullanım süresi uzatmak için kontrollerin 6 ayda bir yapılması gerekir. Kalem, toka, iğne ısırmak gibi parafonksiyonel alışkanlıklardan da uzaklaşılmalıdır.
Yaprak Porselen Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Yaprak porselen uygulaması, bağlayıcılığı yüksek rezin yapıştırıcı malzemeler ile gerçekleştirilir, bu nedenle yaprak porselenlerin düşmesi gibi bir durum oldukça az bir ihtimaldir. Yaprak porselen kullanım süresi uzun yıllar kullanılabilmesi için, diş ve ağız bakımının düzenli olarak yapılması, fırçalanması ve gerektiğinde ağız gargarası ve diş ipi kullanılması gerekir. Ayrıca asitli içeceklerin sık tüketilmemesi de önemlidir, çünkü asit, yapıştırıcı malzemenin uzun vadede etkisinin azalmasına neden olabilir.
Yaprak Porselen Neden Kırılır?
Yaprak porselenler, laboratuvar ortamında üretilen ve oldukça sağlam bir kaplama türüdür. Ancak, bu kaplama türünde problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu problemler biyolojik ve biyomekanik nedenlere bağlı olabilmektedir. Biyolojik problemler, protezin altında oluşan çürümeler, kök ve kanal sistemi ile ilgili sorunlar, diş eti çekilmesi ve kemik kaybı gibi problemleri içerirken; biyomekanik problemler arasında yapıştırma malzemesinin bozulması, protezin ana taşıyıcısının kırılması, dış yapıdaki kırılmalar ve kapanış problemleri sayılabilir.
Formun Üstü
Formun Altı